گارلت: سیب‌زمینی، یک خوراکی خوشمزه و پرطرفدار، سال‌هاست که موضوع بحث‌های مربوط به تغذیه است. برخی آن را به دلیل کالری بالا و شاخص گلیسمی نسبتا زیاد، عامل اصلی چاقی می‌دانند؛ در حالی که برخی دیگر، طرفدار آن هستند و معتقدند که باید در رژیم غذایی روزانه افراد، جای داشته باشد. اگر شما هم جزو طرفداران سیب زمینی هستید، در این مقاله، به معرفی انواع غذای رژیمی با سیب زمینی پرداخته و نحوه پخت هر یک را به صورت کامل آموزش خواهیم داد.

معرفی انواع غذای رژیمی با سیب زمینی

معرفی انواع غذای رژیمی با سیب زمینی

سیب زمینی سرشار از فیبر، ویتامین C، پتاسیم و سایر مواد مغذی ضروری است. فیبر موجود در سیب زمینی به شما احساس سیری بیشتری می‌دهد و به تنظیم قند خون کمک می‌کند. پتاسیم نیز برای سلامت قلب و فشار خون بسیار مهم است.

اما باید توجه داشته باشید که کالری و شاخص گلیسمی سیب زمینی بالا بوده و باید از بین انواع غذای رژیمی با سیب زمینی، غذایی را انتخاب کنید که کالری کم و در عین حال، غنی از مواد مغذی سالم باشد. 5 غذای رژیمی با سیب زمینی معرفی شده در این مقاله از گارلت، می‌توانند مناسب‌ترین گزینه برای شما باشند.

غذای رژیمی سالاد سیب زمینی با تربچه

1- غذای رژیمی سالاد سیب زمینی با تربچه

  • 600 گرم سیب زمینی تازه به صورت نصف شده (سیب زمینی‌های بزرگ‌تر را چهار قسمت کنید)
  • 500 گرم تربچه، به صورت نصف شده (تربچه‌های بزرگ‌تر را چهار قسمت کنید)
  • 4 قاشق غذا خوری روغن زیتون
  • 2 قاشق چای خوری دانه خردل سیاه
  • 1 قاشق چای خوری فلفل قرمز خشک آسیاب شده
  • 30 گرم دانه کدو تنبل
  • 150 گرم ماست یونانی
  • 2 عدد پیازچه به صورت نازک خرد شده (قسمت سبز و سفید)
  • کالری: 243
  • چربی: 14 گرم
  • چربی اشباع: 3 گرم
  • کربوهیدرات: 18 گرم
  • قند: 4 گرم
  • فیبر: 4 گرم
  • پروتئین: 6 گرم
  • نمک: 0.1 گرم

طرز تهیه‌ی سالاد سیب زمینی با تربچه

  1. از قبل فر را روشن و اجازه دهید با دمای 200 درجه سانتیگراد گرم شود. بعد سیب زمینی‌ها را داخل یک قابلمه بریزید و اجازه دهید به مدت 8 دقیقه بپزد. بعد از 8 دقیقه، سیب زمینی‌ها را آب کش کنید.
  2. حالا باید سیب زمینی‌ها و تربچه‌ها را به صورت حلقه‌ای برش داده و در سینی جدا گانه قرار دهید. روغن زیتون، دانه خردل سیاه و فلفل قرمز خشک آسیاب شده را روی سیب زمینی‌ها و تربچه‌ها بپاشید و خوب مخلوط کنید. سینی را داخل فر قرار داده و اجازه دهید 25 دقیقه بپزد. بعد سینی تربچه‌ها را بیرون آورده و اجازه دهید سیب زمینی‌ها 10 دقیقه دیگر داخل فر بمانند تا ترد شوند.
  3. در این حین، دانه های کدو تنبل را در یک تابه خشک کمی تفت دهید و بعد داخل یک کاسه یا بشقاب با ماست یونانی مخلوط کنید. حالا باید سیب زمینی و تربچه‌ها را بعد از این که کمی خنک شدند، داخل این ظرف ریخته و کمی پیازچه، دانه کدو تنبل و حتی مقداری فلفل قرمز خشک آسیاب شده به آن اضافه کنید.

حالا می‌توانید غذای رژیمی سالاد سیب زمینی با تربچه را سرو کرده و نوش جان کنید.

فریتاتای سیب زمینی بمبئی، از انواع غذای رژیمی با سیب زمینی

2- فریتاتای سیب زمینی بمبئی، از انواع غذای رژیمی با سیب زمینی

  • 4 عدد سیب زمینی، برش خورده به ضخامت 5 میلی‌متر
  • 100 گرم اسفناج خرد شده
  • 1 قاشق غذاخوری روغن کانولا
  • 1 عدد پیاز، نصف شده و خرد شده
  • 1 حبه سیر بزرگ رنده شده
  • ½ قاشق چای خوری پودر زیره سبز
  • ½ قاشق چای خوری پودر گشنیز
  • ¼ قاشق چای خوری دانه خردل سیاه
  • ¼ قاشق چای خوری زردچوبه
  • 3 عدد گوجه فرنگی خرد شده
  • 2 عدد تخم مرغ بزرگ
  • ½ عدد فلفل سبز تند، بدون هسته و خرد شده
  • 1 دسته کوچک گشنیز خرد شده
  • 1 قاشق غذاخوری چاتنی مانگو
  • 3 قاشق غذاخوری ماست یونانی بدون چربی
  • کالری: 317
  • چربی: 12 گرم
  • چربی اشباع: 2 گرم
  • کربوهیدرات: 29 گرم
  • قند: 16 گرم
  • فیبر: 6 گرم
  • پروتئین: 20 گرم
  • نمک: 0.6 گرم

طرز تهیه‌ی فریتاتای سیب زمینی بمبئی:

  1. سیب زمینی‌ها را داخل یک قابلمه‌ی آب جوش بریزید و اجازه دهید به مدت 6 دقیقه در آن بمانند تا نرم شوند. سپس آن‌ها را آبکش کنید. در همین حین، اسفناج‌ها را داخل یک ظرف ریخته، حدود 1 قاشق غذاخوری آب اضافه کرده و به مدت 3 دقیقه داخل مایکروویو قرار دهید تا نرم شوند.
  2. روغن کانولا را داخل یک تابه نچسب مقداری حرارت داده و سپس پیاز را به آن اضافه کنید. به مدت 10 دقیقه تفت دهید تا پیازها کامل طلایی شوند. بعد از آن، پودر زیره سبز، پودر گشنیز، دانه خردل سیاه و زردچوبه را نیز به پیازها اضافه نموده و 1 دقیقه دیگر تفت دهید. بعد گوجه فرنگی و اسفناج نرم شده را به مخلوط خود اضافه نموده و اجازه دهید 3 دقیقه دیگر با سایر مواد بپزند. در آخر، سیب زمینی‌ها را اضافه کنید.
  3. درجه‌ی فر را روی متوسط تنظیم کرده، تخم مرغ‌ها را با فلفل سبز تند و گشنیز تازه به آرامی مخلوط کرده و روی مخلوط سیب زمینی بریزید و داخل فر قرار دهید. حدود 5 الی 6 دقیقه اجازه دهید ترکیب شما داخل فر باشد و طلایی شود.
  4. بعد فر را خاموش کرده و فریتاتای سیب زمینی بمبئی را خارج کنید تا کمی خنک شود و به صورت دلخواه برش دهید. چاتنی مانگو، ماست یونانی و باقی مانده گشنیز تازه را با هم مخلوط کرده و همراه با برش‌های فریتاتا سرو کنید.
غذای رژیمی سیب زمینی هاسل بک با سیر و رزماری

3- غذای رژیمی سیب زمینی هاسل بک با سیر و رزماری

  • 1.5 کیلوگرم سیب زمینی متوسط  (در صورت تمایل پوست‌کنده)
  • 4 قاشق غذاخوری روغن گیاهی
  • 4 حبه سیر کمی له شده
  • چند شاخه رزماری
  • نمک دریایی
  • کالری: 394
  • چربی: 12 گرم
  • چربی اشباع: 1 گرم
  • کربوهیدرات: 61 گرم
  • قند: 4 گرم
  • فیبر: 8 گرم
  • پروتئین: 7 گرم
  • نمک: 0.12 گرم

طرز تهیه سیب زمینی هاسل بک با سیر و رزماری:

1. فر را با دمای 200 درجه سانتی‌گراد (180 درجه سانتی‌گراد با فن) گرم کنید. سپس یک سیخ فلزی را از قسمت پهن‌تر سیب زمینی رد کنید تا تقریباً از میان آن عبور کند. سیب زمینی را روی تخته آشپزخانه قرار دهید و در حالی که سیخ در آن است، برش‌های نازکی در سراسر سیب زمینی ایجاد کنید، اما مراقب باشید تا انتها برش ندهید.

  • می‌توانید سیب زمینی را بین دو دسته قاشق چوبی قرار دهید و تا رسیدن چاقو به قاشق‌ها برش بزنید. این کار مانع از بریده شدن کامل سیب زمینی می‌شود. این کار را برای تمام سیب زمینی‌ها تکرار کنید.

2. سیب زمینی‌های برش خورده را در یک سینی کم‌عمق فر قرار دهید. روغن را روی آن‌ها بریزید و با دست خوب ماساژ دهید تا روغن به داخل برش‌ها نفوذ کند. سپس سیرهای له شده و شاخه‌های رزماری را اضافه کنید و با نمک مزه‌دار کنید.

3. سینی را در فر قرار داده و اجازه دهید 50 دقیقه تا 1 ساعت بپزد تا زمانی که سیب زمینی‌ها کاملاً نرم شده و روی آن‌ها طلایی و ترد شود. در میانه‌ی پخت، با روغن موجود در سینی روی سیب زمینی‌ها را دوباره چرب کنید تا سطح آن‌ها تردتر شود.

حالا سیب‌زمینی هسل‌بک خوشمزه‌ی شما آماده‌ی سرو است!

سیب زمینی شیرین شکم پر با کاری نخود (وگان)

4- سیب زمینی شیرین شکم پر با کاری نخود (وگان)

یک غذای رژیمی با سیب زمینی که گیاهی است، البته خوشمزه، مقوی و سرشار از پروتئین که می‌توانید به عنوان یک ناهار یا شام سبک و خوش طعم استفاده کنید.

  • 4 عدد سیب زمینی شیرین
  • 1 قاشق غذا خوری روغن نارگیل
  • 1 و ½ قاشق چای خوری دانه زیره سبز
  • 1 عدد پیاز بزرگ خرد شده
  • 2 حبه سیر له شده
  • 1 تکه زنجبیل تازه به اندازه یک بند انگشت رنده شده
  • 1 عدد فلفل سبز ریز خرد شده
  • 1 قاشق چای خوری گرام ماسالا
  • 1 قاشق چای خوری پودر گشنیز
  • ½ قاشق چای خوری زردچوبه
  • 2 قاشق غذاخوری خمیر تیکا ماسالا
  • 800 گرم گوجه فرنگی خرد شده
  • 800 گرم نخود آبکشی شده
  • لیمو (به صورت برش زده) و برگ گشنیز برای سرو
  • کالری: 276
  • چربی: 9 گرم (کم)
  • چربی اشباع: 3 گرم (کم)
  • کربوهیدرات: 32 گرم
  • قند: 12 گرم
  • فیبر: 11 گرم
  • پروتئین: 12 گرم
  • نمک: 0.3 گرم

طرز تهیه سیب زمینی شیرین شکم پر با کاری نخود (وگان):

  1. فر را با دمای 200 درجه سانتی‌گراد (یا 180 درجه سانتی‌گراد با فن) گرم کنید. اگر از سرخ‌کن بدون روغن استفاده می‌کنید، آن را روی 200 درجه تنظیم کنید.
  2. با یک چنگال سطح سیب زمینی‌های شیرین را سوراخ کنید، سپس آن‌ها را روی یک سینی فر قرار داده و برای 45 دقیقه در فر یا 50 دقیقه در سرخ‌کن بدون روغن بپزید تا زمانی که با فرو بردن چاقو کاملاً نرم شوند.
  3. در همین حین، روغن نارگیل را در یک قابلمه بزرگ روی حرارت متوسط ذوب کنید. دانه‌های زیره را اضافه کرده و 1 دقیقه تفت دهید تا عطر آن آزاد شود. سپس پیاز را اضافه کرده و 7 تا 10 دقیقه تفت دهید تا نرم شود.
  4. سیر، زنجبیل و فلفل سبز را به قابلمه اضافه کرده و 2 تا 3 دقیقه دیگر بپزید. سپس ادویه‌ها و خمیر تیکا ماسالا را اضافه کرده و 2 دقیقه دیگر تفت دهید تا عطر آن بلند شود. گوجه‌های خرد شده را اضافه کنید، بگذارید بجوشد، سپس نخودها را اضافه کرده و 20 دقیقه دیگر بپزید تا سس غلیظ شود. در نهایت با نمک مزه‌دار کنید.
  5. سیب زمینی‌های شیرین پخته شده را در چهار بشقاب قرار دهید و از وسط برش دهید. کاری نخود را داخل هر سیب زمینی بریزید و مقداری آب لیمو روی آن بچکانید. با برگ‌های تازه گشنیز تزئین کرده و سرو کنید.
سالاد سیب زمینی رژیمی

5- سالاد سیب زمینی رژیمی

این سالاد خوشمزه، از انواع غذای رژیمی با سیب زمینی است که در ترکیبات آن، از ریحان، جعفری و سیر، عطر و … استفاده می‌شود.

  • 1 دسته بزرگ ریحان
  • 1 دسته بزرگ جعفری
  • 1 کیلوگرم سیب زمینی تازه (سیب زمینی‌های بزرگ‌تر را نصف کنید)
  • 100 میلی‌لیتر روغن زیتون فرابکر
  • 2 قاشق غذا خوری سرکه سفید
  • 1 حبه سیر کوچک
  • کالری: 168
  • چربی: 10 گرم
  • چربی اشباع: 2 گرم
  • کربوهیدرات: 15 گرم
  • قند: 1 گرم
  • فیبر: 3 گرم
  • پروتئین: 3 گرم
  • نمک: 0.2 گرم

طرز تهیه این غذای رژیمی با سیب زمینی:

  1. یک قابلمه بزرگ را از آب و کمی نمک پر کنید و بگذارید به جوش بیاید. ریحان را داخل قابلمه بیندازید و 30 ثانیه صبر کنید تا نرم شود، سپس با استفاده از یک کفگیر از آب خارج کرده و کنار بگذارید تا کمی خنک شود.
  2. حالا سیب زمینی‌ها را داخل همان آب بریزید و بپزید تا کاملاً نرم شوند. در این فاصله، ریحان را کمی بفشارید تا آب اضافی آن گرفته شود.
  3. سپس داخل مخلوط‌کن بریزید و روغن زیتون، سرکه، سیر و مقداری نمک و فلفل به آن اضافه کنید. مواد را هم بزنید تا یک سس سبز رنگ و خوش عطر به دست آورید.
  4. سیب زمینی‌ها را آبکش کنید و اجازه دهید بخارشان خارج شود. حالا جعفری را خرد کرده و به همراه سیب زمینی‌ها داخل یک کاسه بزرگ بریزید.
  5. سس ریحان را روی آن‌ها ریخته و خوب مخلوط کنید. این سالاد را می‌توانید تا دو روز در یخچال نگهداری کنید.

در این مقاله از وبلاگ گارلت به طرز تهیه 5 نوع غذای رژیمی با سیب زمینی پرداختیم. در هر غذا، علاوه بر مراحل تهیه، مواد اولیه و جدول ارزش غذایی را هم بررسی کردیم تا بتوانید بهترین انتخاب را برای رژیم غذایی خود داشته باشید. اگر به دنبال انواع غذای رژیمی با سیب زمینی هستید، این غذاها و خوراکی‌های خوشمزه گزینه‌های سالم و ایده‌آلی برای شما خواهند بود.

گارلت، راهی ساده برای تغذیه سالم

پایبندی به یک رژیمی غذایی سالم که تمام نیازهای بدن تامین شود، کار ساده‌ای نیست، حتی آماده‌سازی این نوع غذاها همیشه امکانپذیر نیست و زمان و انرژی زیادی می‌طلبد. اگر به دنبال راهی ساده‌تر برای داشتن یک رژیم غذایی سالم هستید، گارلت این امکان را برای شما فراهم کرده است.

بدون نیاز به خرید مواد اولیه، پخت و پز و محاسبه‌ی ارزش غذایی، می‌توانید انواع غذای رژیمی با سیب زمینی و بسیاری از غذاهای سالم دیگر را به راحتی سفارش دهید و از یک وعده‌ی خوشمزه و متعادل لذت ببرید.

خرید انواع غذای رژیمی از گارلت

منبع: bbcgoodfood

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *